Блог Free Travel

Подорожі та гроші

Багато, хто цікавляться подорожами стежать за блогерами, які вирушили в навколосвітню подорож або просто в довгострокову подорож по Азії, Амерекі, світу ... І у всіх виникає питання: ЯК? Звідки СТІЛЬКИ грошей?!? Перший міф, що для організації подорожей потрібно РЕАЛЬНО багато грошей. Насправді їх потрібно не так вже й багато...


Як організувати подорож самостійно

Якщо ви задавалися питанням "Як подорожувати самостійно?" - цей матеріал для Вас! Ми вже розглядали питання як почати подорожувати самостійно, але цей матеріал більш повний для тих у кого немає навіть закордонного паспорта. Все послідовно і якомога повніше описано, так що ласкаво просимо в світ самостійно організованих подорожей! Організація самостійної подорожі по суті вкрай проста і складається з п'яти кроків.


Замки і фортеці України

Замки і фортеці України заслуговують на окрему увагу і можуть послужити як темою для подорожі по Україні, так і приємним доповненням до морського відпочинку або поїздки в гори/печери. Багато відвідують замки або фортеці на травневі свята, але в принципі це можливо робити і влітку або навіть на Новий рік і Різдво.


Куди поїхати на травневі свята

Травневі свята - чудовий час для того, щоб поїхати відпочити, але перед більшістю стоїть гостре питання куди, особливо якщо на дачу або в село відправлятися не хочеться. При плануванні поїздки на травневі свята слід враховувати: Скільки є часу, а точніше скільки вихідних днів в цьому році випадає на травневі свята: чотири чи сім, а можливо і всі 10 днів і планувати вже виходять з цього. Бюджет подорожі або скільки ви маєте намір витратити. І багато іншого!


Гірськолижні курорти України: куди поїхати

Гірськолижні курорти є в різних регіонах України, і не тільки в Карпатах. Звичайно, якщо ви хочете присвятити катанню кілька днів, а не годин і у вас є певний досвід, то варто все ж поїхати в гори. Хоча частина українців в силу різних причин не можуть собі дозволити кількаденний відпочинок в Буковелі, Драгобраті або Славському, і тоді на допомогу приходять гірськолижні схили зі скромними спусками, зате недалеко від місця проживання. Так Кияни давно катаються в Протасовому Яру або Вишгорі. Бувалих лижників і сноубордистів такими гірськолижними трасами не здивуєш, але тоді пакуйте рюкзаки і гайда в Карпати!


Куди поїхати на Новий Рік та Різдво

Чим ближче Новий Рік та Різдво, тим актуальніше питання куди поїхати, адже багато компаній на новорічні свята не працюють і співробітники часто відправляються в двотижневу відпустку. Вибір варіантів широкий, оскільки подорожувати можна не тільки по Україні, але і за кордон, наприклад в Європу!

На Новий рік поїхати можна куди завгодно, адже атмосфера свята 31 грудня є практично скрізь. Вбрані ялинки можна зустріти навіть в тропіках! Тому можна себе не обмежувати у виборі місць відпочинку. Було б бажання і вистачило б коштів!


Багаж і ручна поклажа - особлива увага!

Багаж - окрема тема, коли мова йде про авіаквитки та організацію самостійної подорожі. Особливість сучасних авіакомпаній, причому мова йде не тільки про лоукост, а й про економних тарифах звичайних авіаперевізників, в тому, що плата за переліт часто не включає в себе вартість багажу, який здається при реєстрації.


Автобус-лоукост Polskibus в Польщі

Автобуси по Польщі - найдешевший спосіб подорожувати всередині країни. Особливо зручно і дешеве подорожувати на автобусі по Польщі і за її межі, якщо купувати квитки заздалегідь. Чим більше часу залишається до відправлення, тим дешевше квитки можна купити.

Polskibus - автобусний перевізник в Польщі (і за її межі), який вважається лоукостом в першу чергу завдяки тому, щоб квитки на автобуси мають непостійну вартість і купити їх за фантастично низькою ціною можна, якщо замовляти заздалегідь і онлайн. У день від'їзду ціни зазвичай найвищі, але все ж часто дешевше, ніж літаки або деякі інші перевізники.


Подорожі по Україні

Подорожі по Україні - гідний вибір, адже країні є що показати! Якщо щось не дозволяє самостійного мандрівникові поїхати далеко і надовго закордон, ідеї дві: вибрати недорогий напрямок, або подорожувати по Україні. Цілком можливо що внутреукраінскіе подорожі на економіку позитивно вплине і дасть можливість ближче познайомитися з рідною країною. Давайте, перерахуємо місця, куди можна поїхати, якщо не виходить подорожувати за кордоном. А поїхати є куди...


Пам'ятки Києва біля залізничного вокзалу

Близько до залізничного (з/д) вокзалу фактично пам'яток немає - скрізь потрібно йти або їхати (біля Центрального крила є метро "Вокзальна" - що дозволить оперативно дістатися в центр Києва), тому якщо у вас немає навіть двох годин і ви погано орієнтуєтеся - відвідайте нове крило - там відкрито багато різнопланових ресторацій і фаст-фудів, але якщо кілька годин в запасі є, то можна спробувати щось побачити з чудових Київських пам'яток.

Якщо ви приїхали на день і хоч краєм ока хочете поглянути на пам'ятки Києва


Пошук дешевих авіаквитків по всім авіакомпаніям

Пошук дешевих авіаквитків по всіх можливих авіакомпаніям легко здійснювати на сайтах, які називають агрегатори або консолідатори: skyscanner, aviasales, kayak, anywayanyday і інші. Агрегатори і їх можливості стали особливо актуальними після закриття ВіззЕйр, коли та ж МАУ стала часто дешевше, ніж пропозиції від лоукост з України. Крім того, якщо ви плануєте довгий переліт - лоукост вас не врятують. Прямих перельотів майже немає, та й небезпечно купувати квитки бюджетних авіакомпаній, оскільки вони не пов'язані між собою і в разі затримки рейсу (про всяк випадок, вулкан задимів або хтось застрайкує) вам ніхто нічого не компенсує і витрачені гроші просто пропадуть. Краще купити авіаквитки з пересадкою від однієї звичайної авіакомпанії, тим більше що на тривалі перельоти можуть запропонувати невисокі тарифи.


Як подорожувати самостійно. Як почати?

Подорожувати, а тим більше подорожувати самостійно, одна з найбільших цінностей людського життя. Недарма кажуть, що на смертному одрі люди найбільше шкодують, що мало любили і мало подорожували. Тому не варто нехтувати можливістю поліпшити якість свого буття. Подорожувати при першій-ліпшій можливості (або хоча б половині можливості) - головне кредо багатьох людей сучасності, тим більше зараз, коли можна здійснити подорож мрії за зовсім невеликі гроші. Зовсім не обов'язково мати гроші, для того, щоб побачити світ. Часто досить просто сміливості ...


Де жити? Де шукати готелі і апартаменти

Знайти ідеальний готель не проблема, завдяки сучасним пошуковим системам і сайту, присвяченим бронювання готелів. Незважаючи на те, що всі системи глобальні, від регіону до регіону охоплення різний. За Європі готелі краще шукати на Booking, по Азії краще представлені готелі на Agoda. Більше хостелів можна знайти на hostelworld, а апартаменти краще представлені Airbnb. Можна взагалі не платити за житло, а жити по коучерфінгу або користуватися послугами сайтів, які пропонують притулок і навіть їжу за допомогу по господарству...


 

Корисно? Розкажи друзям, тому що їм також знадобиться!